Knižní přírůstky #56

Je vtipné, že velmi krátce poté, co jsem zmínila předchozí knižní přírůstky, mi pošta přivezla celou řádku knih nových. Většinou je to vždycky na "dlouhé lokte", ale tentokrát to bylo překvapivě hodně rychlé a snadné. Ani jsem to sama nečekala.

To znamená, že mám dalších pět knižních novinek na představení. A opět za ně převelice děkuji Nakladatelskému domu Grada. Vesměs se jedná o pokračování rozečtených sérií a romantiku, ale najde si i výjimka.


Začněme pěkně z ostra prvním dílem nové erotické série Phoenix s názevem Sváděj mě! od Stacey Kennedy. Stačí vidět obálku, přečíst si anotaci a je jasné, že půjde o hodně zajímavé čtení.

Zoey Parkerová zosnovala plán pomsty ve třech krocích:
Získá vstup do velmi exkluzivního erotického klubu Phoenix.
Prožije své nejdivočejší fantazie přímo před očima svých dávných nepřátel a tím jim dokáže, že ji nezlomili.
Zmizí a už se nikdy nevrátí.
Jediný zádrhel v jejím plánu? Rhys Harrington, majitel Phoenixu a muž, od
kterého by si měla zachovat odstup…

Rhysovi vlivní klienti platí absurdní částky, aby mohli sledovat, jak se účinkující v jeho klubu oddávají svým touhám. Jeho jediné pravidlo? Smíte se dívat, ale nedotýkat. Stačí však jediný pohled na Zoey a Rhys ví, že se jeho kodex otřásá v základech. Když se mezi nimi rozhoří spalující vášeň, Rhys si uvědomí, že chce víc. Jenže Zoey hodlá za každou cenu zmizet… a on hodlá za každou cenu zjistit proč.

 

 

Dále je to druhý díl ze série Worthingtonovi od Elly Quinnové. V létě jsem četla první knihu Tři týdny do svatby a líbila se mi hodně, proto mám i od této velká očekávání. Markýz hledá ženu bude doufám opět spojením historického prostředí, lásky, romantiky, trochy erotiky... a zajímavých rodiných vztahů. Navíc ta obálka je opravdu krásná.

Dominic, markýz z Mertonu, dospěl k názoru, že by se měl oženit. Jak by řekl jeho poručník, je to prostě povinnost. Důležité je vyhnout se silné vášni a citům a najít si tu správnou nevěstu. Musí být urozená, tichá, dobře vychovaná, ucházející, musí vědět, co se od markýzy očekává. A hlavně nesmí mít sklony ke skandálům!
Dotty Sternová byla pozvána Worthingtonovými, aby se s nimi zúčastnila společenské sezony v Londýně. Je sice jen dcerou venkovského baroneta, vyniká ale krásou, bystrou myslí, břitkým vtipem a upřímnou povahou. To ale její okolí poněkud vyvádí z míry. A nejvíc Dominika. Na Dotty je totiž něco, čemu nedokáže odolat. A než se naděje, zachraňuje spolu s ní štěňata, koťata, a nakonec i malého zlodějíčka.

Dotty vůbec neodpovídá jeho představě ideální manželky a rozhodně by ho s ní nečekal klidný život. Tak proč mu připadá… prostě dokonalá?

 

 

Nová 7láska je pro mě nutnostní. Počkám na tebe od Marie-Christine Chartier byla jasnou volbou. Bude se jednat o téma mezilidských vztahů, jak je v edici pravidlem, uvidíme, jak se s tímto tématem autorka popasuje.

Maxovi a Cam je pětadvacet a už pár let jsou nejlepší přátelé. To je jedna z jejich základních jistot. Cam dokončuje studium psychologie a nikdy nic nedostala zadarmo. Max je synek z bohaté rodiny s velmi problematickým vztahem k otci, kterého kdysi přistihl při nevěře. Otci navzdory rovnou po bakalářském studiu nastoupil do PR agentury. Ve svém oboru i u žen je velmi úspěšný, může mít každou, na kterou ukáže, ale opravdu touží jen po jediné.
Cam k Maxovi váže silný cit, ale přestože touží po partnerském vztahu a tuší, že Max by mohl být ten pravý, nechce riskovat ztrátu nejlepšího kamaráda, kdyby jim to nevyšlo. A tak se tváří, že jí přesně tohle vyhovuje, a marně hledá opravdovou lásku – nebo aspoň trochu trvanlivější vztah.
Max se do Cam zamiloval na první pohled, ale nechce nic měnit, protože trpí silnou nedůvěrou ve svou schopnost udržet dlouhodobý vztah a nerad by Cam zranil a ztratil. Ale jako správný rybář dobře ví, že stejně jako při chytání vzácného pstruha duhového i tady si bude muset trpělivě počkat na tu jedinou správnou chvíli...
Svěže a s nadhledem napsaný román od jedné z nejúspěšnějších současných kanadských autorek.



Další knihou je Vůně medu od autorky Susan Wiggsové. Jedná se o druhý díl série Kroniky Bella Visty. Tuto sérii čtu v trošku zvláštním pořadí začala jsem třetím dílem Knihkupectví ztrát a nálezů, následně jsem pokračovala prvním V jabloňovém sadu... takže teď ještě tenhle prostřední. Naštěstí na sebe jednotlivé díly navazují jen volně, takže nejde o žádnou velkou tragédii.

Isabel Johansenová, oslavovaná šéfkuchařka, jež vyrostla v ospalém městečku Sonoma, se rozhodla proměnit svůj rodný dům na kuchařskou školu – idylické místo pro snílky, kteří sem mohou přijít a naučit se kulinářskému umění. Hacienda s nádherným jablečným sadem, úrodnými zahradami a včelími úly je ideálním prostředím pro její projekt… i pro ni samou.

Ale Isabelin důkladně promyšlený plán se začíná hroutit, když se u ní objeví válečný korespondent Cormac O‘Neill a začne se přehrabovat v minulosti její rodiny. Vždy raději odhaloval životy jiných, než aby mluvil o sobě, ale malebnost venkova a Isabeliny neskutečné kulinářské dovednosti ho přimějí k tomu, aby i on otevřel své srdce. Avšak hluboko pohřbená rodinná tajemství mají tendenci vyplouvat na povrch, ať si to přejete, nebo ne…



Poslední z balíčku nových knih je Francouzská revoluce: Jen krůček od gilotiny od české autorky a historičky Veroniky Válkové. Jedná se o v pořadí neuvěřitelný 27. díl velmi úspěšná série Kouzelný atlas Putování časem. Já zdaleka nemám přečtené všechny (konkrétně máme doma 6 dílů a přečetla jsem 4), ale ze všech jsem zatím byla nadšená. Primárně jde o četbu pro mladší čtenáře, ale i ti starší si v knize najdou to své a dozvědí se řadu informací.

Malé městečko nedaleko Paříže žilo i z jara roku 1793 poklidným životem a nic nenasvědčovalo tomu, že ve Francii zuří revoluce. Setkání s nejvzdělanějšími a nejpokrokovějšími dámami té doby bylo sice zajímavé, ale, upřímně, i trošku nudné. Bára byla docela ráda, že se poměrně rychle ocitla zpátky ve své době. Jenže… Jenže pak zjistila, že řadě jejích nových přátel hrozí smrt pod gilotinou, a rozhodla se vrátit, aby je varovala. Mezitím se však ve Francii dostali k moci jakobíni – a teď je to Bára, komu jde o život…

Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

 

 

Jaké nové knihy v poslední době přibyly vám?

6 komentářů:

  1. Hezké knihy, ale já bych si tentokrát nevybrala ani jednu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To úplně chápu. Většinou se jedná o pokračování a pokud jsi nevolila ani první díly, tyhle nejsou potřeba. :))

      Vymazat
  2. Pěkné přírůstky, ale asi bych se bez nich obešla 🙂 ale pěkné čtení 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. přeji, ať se knihy líbí a zažiješ s nimi hezká dobrodružství :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.