Recenze: Sleduj mě

 

Autor: Stacey Kennedy

Název originálu: See Me

Počet stran: 208

Série: Phoenix

Díl v sérii: #4

Nakladatelství: Metafora

Rok vydání v ČR: 2023



Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelskému domu Grada, přesněji pak nakladatelství Metafora!


Oficiální anotace:

Hunt si noci ve Phoenixu vždycky užíval, najednou mu to však nestačí. Potřebuje víc. Potřebuje vztah. A nechce nikoho jiného než Lottie. Touží po ní už roky. V čem je problém? Žena jeho snů si od něj udržuje odstup. Odmítá si ho pustit k tělu a snaží se ignorovat jiskru, která mezi nimi přeskakuje. Hunt ví, že ji přitahuje, že je jen vyděšená. Důvody však zůstávají zahalené tajemstvím.

Když se na scéně objeví lidé z Lottiiny minulosti a baží po odplatě, její tajemství vycházejí na světlo – spolu s výbušnou touhou, s níž oba dosud bojovali. Nezvladatelný chtíč vede k lásce, když ale Lottie začnou ohrožovat její mafiánští bratři, hranice mezi tím, co je správné a co ne, se pomalu stírá.
Hunt je rozpolcený mezi věrností zákonu a potřebou chránit Lottie. Má jen jedinou šanci jí ukázat, že mu stojí za to o ni bojovat… a že její láska mu stojí za všechna rizika.

 Moje hodnocení:

Kniha Sleduj mě již čtvrtým dílem série Phoenix, která se točí kolem tajného erotického klubu, kde se plní všechny tajné fantazie a sny. 

V tomhle pokračování je ve středu pozornosti dvojice dobře známá z předcházejících dílů, ovšem vždy jen maličko okrajově zmíněná nebo stojící v pozadí. Jedná se o Lottie a Hunta.

Lottie se několikrát objevila při scénách z klubu Phoenix, ve kterém pracuje jako jedna z účinkujících. Je krásná, oblíbená a žádaná žena, kterou všichni obdivují pro její vzhled a schopnosti. Má ale svoje tajemství z minulosti, o němž si myslí, že je dávno za ní a utekla mu. Jenže opak je pravdou a minulosti ji pomalu ale jistě dohání, protože vlastní minulosti nelze uniknout. V jejím případě je to komplikovanější a zamotanější, a také nebezpečnější, než se na první pohled zdá.

Druhý z dvojice Hunt je také členem klubu. Občasně vystupuje a Lottie se mu už velmi dlouho dobu líbí. Snaží se s ní sblížit, ale zatím bez úspěchu. Dokonce stojí o společné číslo před zraky diváků, ale to by se do toho nesměly motat city. Lottie se jeho snahám o sblížení vehementně brání. A není se čemu divit, když jde o úspěšného a uznávaného policistu, který by mohl odhalit její dávná tajemství.

Celkově spolu tihle dva působí dobře. Erotické napětí je mezi nimi patrné a poměrně se k sobě hodí. Navíc se střídají ve vypravování a máme tak pohled na dění ze dvou různých úhlů pohledu a s různým náhledem na svět. Nechybí několik erotických scén, které nejsou špatné, ale oproti minulým dílům to nějak není ono. 

Skvělé na této série je to, že se objevují postavy z předchozích dílů. Sice spíše jen okrajově, ale i tak je milé zjistit, kam se ve svých životech posunuly dál a co je u nich nového. Takový návrat ke starým známým a ozvláštnění hlavní dějové linky. 

V tomto díle se objevuje nová a zajímavá zápletka související s mafií a kriminálním prostředím podvratných živlů, se kterým má Lottie mnoho společného. Škoda jen, že tomu není věnováno více prostoru a není právě mafie více rozpracována. Všechno spíš jen klouže po povrchu.

Stejně jako u předchozích dílů (Sváděj mě, Drž mě, Zachraň mě), i tentokrát můžu říct, že se kniha velmi dobře a rychle čte. Napomáhá tomu i opravdu nízký počet stran, který je pro sérii typický. S tím souvisí moje stálá výtka a to, že je příběh až moc povrchní a málo rozpracovaný. Stálo by za to vše trochu prodloužit a jít víc do hloubky. Na určité povrchnosti je ale série postavená, takže je prostě potřeba se s tím smířit. 

Obálka knihy ladí k předchozím dílům, ale jak pokaždé zmiňuji, na mě je až moc prvoplánová a je jasné, co bude hlavní náplní příběhu. 





Knihu Sleduj mě si můžete podrobněji prohlédnout a případně také zakoupit na webových stránkách nakladatelství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.