Recenze: Tetování za trest

Autor: M. K. Hardy

Název originálu: Tetování za trest

Počet stran: 376

Série: Hřiště lásky

Díl v sérii: #3

Nakladatelství: Cosmopolis

Rok vydání v ČR: 2023



Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelskému domu Grada, přesněji pak nakladatelství Cosmopolis!


Oficiální anotace:

Žhavý román od české autorky o prohrané sázce, která nakonec vede ke štěstí, o tom, že i silní hráči rugby se něčeho bojí a že drobné dívky naopak dokážou být mimořádně silné a statečné. Henry: Já musím být úplnej debil. Jen tak se dá vysvětlit, proč jsem se vsadil. Jeden by řekl, že jsem si dost zavařil, a byla by to pravda, protože tentokrát jsem se nechal vyhecovat k tomu, z čeho mám fakt hrůzu. Ale kdybych z toho vycouval, nepoznal bych Yumiko…

Yumiko: Trvalo šest let, než se mi na Zélandu začalo dařit! Vystavuji v galerii a můžu tetovat vlastní klienty, tak proč se muselo všechno tak zamotat? Sotva potkám Henryho, rugbistu s božím tělem a skvělým smyslem pro humor, tak za mnou musí zamířit moje rodina. Moje neuvěřitelně problematická japonská, tradiční rodina!

Moje hodnocení:

Kniha Tetování za trest je v pořadí třetím dílem ze romantické série Hřiště lásky z pera české autorky. Jak už to u těchto romantických sérií bývá, každý z dílů se zaměřuje na jinou ústřední dvojici, ale prostředí, známé postavy a atmosféra zůstávají stejné. 

Tentokrát máme zcela novou dvojici, a to ragbistu Henryho a tatérku Japonku Yumiko, které všichni říkají Yumi. Každý jsou ze zcela odlišných světů, myšleno kulturně i prostředím, v němž se pohybují. Ale přesto mají něco hluboko uvnitř společného a po jejich krátkém náhodném setkání je to  k sobě táhne stále silněji. 

Henry byl už okrajově zmíněn v předchozích dílech. Je to člen ragbyového týmu a stejně jako všichni kolem něho je vysoký, svalnatý fešák s vousy a delšími vlasy svázanými do culíčku. Samozřejmě miluje ragby, ale co je zajímavé je jeho druhý koníček, kterým je zahradničení. Často se věnuje práci na zahradě a čte knihy o zahradničení. Co se týče žen, je orientovaný primárně na jednorázovky, žádné velké vztahy, a vyhovuje mu to. Nemusí se vázat, jen si užívá. Minimálně mu to tak vyhovuje do chvíle, než poznává Yumi. 

Yumi je sympatická dívka, která před několika lety přijela z Japonska, aby utekla od nepříznivé situace v rodině. Její nepříliš ideální minulost ji ale stále ovlivňuje, aniž by si toho byla vědoma. Snaží se ale oprostit od vzpomínek. Ale vše se trochu zkomplikuje, když se její rodiče nečekaně objeví. Jako Japonka je drobné postavy, zvlášť oproti mužům z týmu. Je to velmi talentovaná tatérka a umělkyně.

Henry a Yumi se ve vyprávění střídají po kapitolách a jak to obvykle bývá, i v tomto případě se jejich pohledy na svět, a na to co se děje kolem, diametrálně liší. Kromě současnosti se díky Yumi několikrát ocitáme i v její minulosti před šesti lety. 

Líbily se mi slovní přestřelky a dialogy mezi nimi, jsou skvělé a několikrát jsem se u nich pobavila. Celá kniha je napsaná příjemnou, čtivou formou. Člověk se velmi snadno dostává do děje a cítí se jako jeho součást, ne jen pozorovatel. Je těžké knihu odložit.

Samozřejmě nechybí několik erotických scén, kterých je o něco méně než v předchozích dílech. Nebyly ovšem vůbec špatně napsané. Další věc, kterou autorka umí.

Můžu říct, že se mi líbily všechny díly série. Haka za lilii, Tanec za odpuštění i Tetování za trest mají názvy, které přesně odpovídají tomu, co se vevnitř knihy bude dít. Jen je třeba do knihy proniknout a pochopit. Tetování za trest dává naprosto jasný smysl. A líbí se mi jeho myšlenka. 

Kdybych měla krátce shrnout celou sérii, tak můžu říct, že první díl byl nečekaná bomba, druhý se mi líbil o trošku méně a třetí je zase pecka. Zasazení do prostředí Nového Zélandu a tematika ragby bylo velmi dobrý nápad, a to říkám já, která tomuto sportu rozhodně neholduje. 

Obálka knihy je opět hezká a hodí se k oběma předcházejícím. Všechno, co je na ní vyobrazené se více či méně promítne v obsahu knihy. 





Knihu Tetování za trest si můžete podrobněji prohlédnout a případně také zakoupit na webových stránkách nakladatelství.

1 komentář:

  1. od autorky jsem zatím nic nečetla, ale mám doma knihu Divoká Afrika :) až vyjde k ní druhý díl, pustím se do četby :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.